Izolacija traje, ali možemo to iskoristiti da obradujemo svoje najmilije.
Za ovaj recept ne trebate biti vični spremanju kolača, veoma se lako i brzo priprema. 25 min. priprema i 15 min. pečenje.
Sastav:
- 120g brašna
- 1 kaf. kašikica praška za pecivo
- 75g žutog šećera(može i običan)
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 70g mekog putera ili margarina
- 75g krema od kikirikija
- 1 jaje
- 1 kafena kašikica rendane kore od pomoranđe(limuna)
Krem od kikirikija pripremite sami. Sameljite pržen i ne slan kikiriki, pomešajte ga sa jednom kašikom suncokretovog ulja(ili neko drugo po volji)
Sastavite suve sastojke, pomešajte, dodajte ostale sastojke, izmešajte varjačom. Testo treba da je mekano, kako bi se moglo vaditi kašikicama.
Ugrejte rernu na 190-200 stepeni, pecite 12-13 minuta. Kada malo porumene, izvadite i ostavite keksiće još 2-3 min. u tepsiji, zatim ih povadite.
gotovi keksići.
Za ovaj recept ne trebate biti vični spremanju kolača, veoma se lako i brzo priprema. 25 min. priprema i 15 min. pečenje.
Sastav:
- 120g brašna
- 1 kaf. kašikica praška za pecivo
- 75g žutog šećera(može i običan)
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 70g mekog putera ili margarina
- 75g krema od kikirikija
- 1 jaje
- 1 kafena kašikica rendane kore od pomoranđe(limuna)
Krem od kikirikija pripremite sami. Sameljite pržen i ne slan kikiriki, pomešajte ga sa jednom kašikom suncokretovog ulja(ili neko drugo po volji)
Sastavite suve sastojke, pomešajte, dodajte ostale sastojke, izmešajte varjačom. Testo treba da je mekano, kako bi se moglo vaditi kašikicama.
Ugrejte rernu na 190-200 stepeni, pecite 12-13 minuta. Kada malo porumene, izvadite i ostavite keksiće još 2-3 min. u tepsiji, zatim ih povadite.
Нема коментара:
Постави коментар