уторак, 8. новембар 2016.

Domaća pita sa bundevom


Recept: 
30 dk prosejanog brašna, 
8 dk šećera, 
7 dk masti,
 prstohvat soli,
 1celo jaje, 
4 supene kašike pavlake, 
1 sup. Kašika sirćeta,
 1 prašak za pecivo.

 U brašno dodati prašak za pecivo, so i šećer, pomešati, zatim i mast pa raztrljati dlanovima, dodati pavlaku, jaje i sirće, zamesiti da se dobije testo koje se ne lepi.
 Ako treba, dodati malo brašna, ako se lepi.
 Podeliti na dva dela,
 između staviti propečene bundeve koje su narendane.
 Pržiti bundeve na ulju sa šećerom, ja sam dodala i cimet.
 Peći u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 35-40 min.
 Fil može biti i od jabuka, maka, višanja....


Нема коментара:

Постави коментар

Smokva

 Ako imate drvo smokve u bašti, iskoristite njene divne plodove. Smokva je zdrava biljka, ne traži tretiranje, zato spada u zdrave biljke. M...