Rolat od keksa - lako
Sastav: 300g keksa , 1 dl. kuvane kafe, 50gr čokolade za kuvanje, 100gr šećera, 150gr kokosovog brašna, 200 gr putera, 100gr žele bombona, 200gr šećera u prahu.
Izrada: Čokoladu topimo na pari. Keks drobimo i mešamo sa kafom, šećerom i otopljenom čokoladom.
Pripremamo fil: Umutimo puter i šećer u prahu (ja sam to rukama) , dodamo kokosovo brašno i iseckane žele bombone.
Smesu za rolat(čokoladnu) stavljamo između najlonske ili alu folije , prekrijemo i oklagijom razvlačimo koru u prvougaonik. Otvorimo foliju, premažemo filom. Pomoću folije uvijemo rolat i stavimo u fižider da se stegne. Ohlađeni rolat sečemo na parčad debljine od 1-1.5 cm
Uz ovaj desert predlažem da popijete suvo belo vino Šardone. Uživajte!
Sastav: 300g keksa , 1 dl. kuvane kafe, 50gr čokolade za kuvanje, 100gr šećera, 150gr kokosovog brašna, 200 gr putera, 100gr žele bombona, 200gr šećera u prahu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzxsDxYHQTys4fcvggIlgsH7CaYvFHKeEC7CmfV5j9QCWIrIm1xL1qavDz0aFULDcEGQcy_0XaZrmS0S7l1lq8RBk6XQr1jUOv_s1l6ESlBvA0H_YQFlM7zAL-te4TqcySTqbmx4WEPd0G/s1600/slike.jpg)
Pripremamo fil: Umutimo puter i šećer u prahu (ja sam to rukama) , dodamo kokosovo brašno i iseckane žele bombone.
Smesu za rolat(čokoladnu) stavljamo između najlonske ili alu folije , prekrijemo i oklagijom razvlačimo koru u prvougaonik. Otvorimo foliju, premažemo filom. Pomoću folije uvijemo rolat i stavimo u fižider da se stegne. Ohlađeni rolat sečemo na parčad debljine od 1-1.5 cm
Uz ovaj desert predlažem da popijete suvo belo vino Šardone. Uživajte!
Нема коментара:
Постави коментар